Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Dali ALTECO C-1 Zwart - Boekenplank speaker

   Productomschrijving

   De DALI ALTECO C-1 is echt een multifunctionele luidspreker. Het is de perfecte oplossing voor het toevoegen van hoogte-informatie aan een surround opstelling, maar ze kunnen ook de rol aannemen van een discrete stereo-luidspreker. Door het wisselfilter voor stereogebruik te ontwerpen, en door ons strikt aan de DALI geluidsprincipes te houden, hebben we een luidspreker gemaakt die geloofwaardige hoogte-informatie levert bij Atmos, DTS-X en Auro-3D films.

   PRODUCT DETAILS

   De DALI ALTECO C-1 is, zowel qua ontwerp als qua functie, echt een multifunctionele luidspreker. DALI wilde er zeker van zijn dat de ALTECO C-1 als hoogteluidspreker, maar ook als traditionele stereo luidspreker kan worden gebruikt. Door het wisselfilter voor stereogebruik te ontwerpen, en door ons strikt aan de DALI geluidsprincipes te houden, hebben we een luidspreker gemaakt die aan beide voorwaarden voldoet. Het is de perfecte oplossing voor het toevoegen van hoogte-informatie aan een surround opstelling, of om de rol van een discrete stereo-luidspreker aan te nemen.


   De ALTECO C-1 levert geloofwaardige hoogte-informatie bij Atmos, DTS-X en Auro-3D films in een surround opstelling - niet alleen wanneer hij naar boven afstraalt en het plafond als reflector gebruikt, maar ook wanneer hij naar beneden afstraalt vanaf een hoge positie net onder het plafond.


   De ALTECO C-1 kan dit zelfs zónder de speciale filtering die wordt gebruikt om het effect van HRTF-technologie (Head Related Transfer Function) te versterken, een technologie die in ATMOS gecertificeerde luidsprekers worden gebruikt. In plaats daarvan vertrouwt de ALTECO C-1 uitsluitend op de hoogte-processing die in de surroundversterker plaatsvindt wanneer die modus wordt gekozen. Als we de non-lineaire HRTF filtering in de ALTECO C-1 hadden toegepast was het onmogelijk geweest om hem ook als veelzijdige, neutrale luidspreker in te zetten, waardoor zijn gebruik beperkt zou zijn tot een naar boven afstralende luidspreker.


   Door de manier waarop hij is ontworpen biedt de DALI ALTECO C-1 het beste van verschillende werelden, met ultieme flexibiliteit en meervoudige toepasbaarheid.

   LUIDSPREKERS

   De ALTECO C-1 is opgebouwd rond een verliesarme 11,5 centimeter woofer met houtvezels, en een ultralichte 21 millimeter soft dome tweeter, waardoor hij alle DALI geluidsprincipes in een uniek nieuw ontwerp naar de huiskamer brengt.


   De conussen met houtvezels zijn een bekend handelsmerk van DALI, en tevens een bewezen DALI-technologie. Het conus-membraan in de ALTECO C-1 is gemaakt van een mix van fijngemalen papier en houtvezelpulp. Dit maakt de conussen zeer stijf en buitengewoon licht van gewicht, en de natuurlijke oneffenheden in de structuur van het membraan helpen bij het minimaliseren van ongewenste oppervlakteresonanties.


   Door de zich netjes gedragende conus te combineren met de verliesarme rubberen rolrand en centreer-ring (‘spider’) kunnen zelfs de kleinste micro-details in het signaal ongefilterd en met grote nauwkeurigheid worden weergegeven.

   PLAATSING

   Het onder een hoek geplaatste front en de dubbele toepasbaarheid zorgen ervoor dat de ALTECO C-1 op een veelvoud van luidsprekerposities kan worden ingezet.


   Voeg hoogte-informatie aan een surround opstelling toe door de ALTECO C-1 bovenop de Voor- of Achter-luidsprekers te plaatsen. Hij kan ook de plaats innemen van traditionele Voor-luidsprekers door hem hoog tegen de voorste muur te plaatsen, of horizontaal tegen de zijmuur. Hij biedt zelfs de perfecte luisterhoek voor nearfield-luisteren in een desktop-opstelling.


   Door met de schakelaar op het front de naar beneden afstralende geluidsmodus te kiezen kan de ALTECO C-1 worden gebruikt als Achter- of Surroundluidspreker, aan de muur dichtbij de luisterpositie. Dat is mogelijk omdat de naar beneden afstralende geluidsmodus de richting van het afgestraalde geluid met 25 graden verlaagt.


   De DALI ALTECO C-1 is echt een meester van veelzijdigheid. Hij biedt de flexibiliteit om moeiteloos hoogte-informatie toe te voegen aan een bestaande of nieuwe surround-opstelling, maar ook om de perfecte afstraalhoek voor je Achter- of Surroundluidsprekers te krijgen, of om muziek te brengen in kamers waar de luidsprekers niet in de weg mogen hangen.

   LAGE VERLIEZEN

   De belangrijkste functie van elke luidspreker is om het elektrische signaal van de versterker om te zetten in een realistische audio-ervaring in de luisterruimte. Iedere vervorming of kleuring van het originele signaal door de luidsprekerunits of de behuizing is per definitie een verslechtering van het geluid.


   Transparantie van een geluidssignaal wordt bereikt door een laag verlies van informatie in combinatie met het gelijkmatige en naadloze weergave in zowel het tijds- als frequentiedomein.


   Door alleen bij DALI ontworpen en op maat gemaakte luidsprekerunits te gebruiken verdwijnt de noodzaak om frequentie-correcties uit te voeren met het wisselfilter. Dat stelt ons in staat om zeer nauwkeurige filters te maken van hoogwaardige componenten, waardoor de signaalverliezen praktisch nul zijn.


   Een ander grondbeginsel is het verlagen van mechanische vervorming. Dit om ervoor te zorgen dat de aangesloten versterker niet voor uitdagingen kom te staan die groter zijn dan noodzakelijk, waardoor het signaal nog vóór het de luidsprekers heeft bereikt al detail verliest.


   Door onze zeer lage signaalverliezen blijven de meest kwetsbare details bewaard, zelfs op een laag volume. Dat is de enige manier om het gevoel van ultieme transparantie en 'levendigheid’ te krijgen bij geluid dat door luidsprekers wordt weergegeven.

   Specificaties

   EAN
   5703120109275

   Reviews

   0 from 5Based on 0 reviews
   Schrijf je eigen review

   Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

   Dali ALTECO C-1 Zwart - Boekenplank speaker
   € 229,-
   Dali ALTECO C-1 Zwart - Boekenplank speaker
   Direct beschikbaar
   Toevoegen aan winkelwagen

   Recent bekeken

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »