Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Dali Opticon 8 MK2 Tobacco Oak - Zuilspeaker

   Productomschrijving

   De grote, vloerstaande OPTICON 8 MK2 is de krachtpatser van de nieuwe OPTICON MK2 serie. Hij combineert twee 20-centimeter woofers met houtvezelconus met een 16,5 centimeter middentoner - allen voorzien van ons gepatenteerde SMC magneetsysteem.

   Dankzij zijn afmeting en echte driewegconstructie biedt de OPTICON 8 MK2 een prestatieniveau dat geen enkel ander model uit de vorige OPTICON serie kan realiseren. Hij combineert een enorme bandbreedte in de lage frequenties, een krachtig volume en dynamische accuratesse met de buitengewone detaillering en transparantie van een aparte middentonen luidspreker. De hoge tonen uit de hybride tweeter zijn zeer gedetailleerd en onthullend maar tegelijkertijd fluweelzacht, voor eindeloze luistersessies.

   De OPTICON 8 MK2 biedt een laagweergave die past bij de installatie in grotere luisterruimtes, waar de muren wat verder uit elkaar staan.

   BASREFLEX POORTEN Als basreflex-luidspreker benut de OPTICON 8 MK2 het anders niet gebruikte geluid van de achterkant van de woofer om de weergave van de lage tonen te versterken en de belastbaarheid in het laag te vergroten. We hebben de afstemming van de poorten opnieuw bekeken om er zeker van te zijn dat de subjectieve prestaties in het laag volledig geoptimaliseerd waren voor zijn verwachte toepassing.

   Met zijn '˜Dual Flare' techniek, waarbij de baspijp aan beide zijden trompetvormig uitloopt, begeven we ons qua poortontwerp op het gebied van de aerodynamica, waarbij de welving aan de ingang en de uitgang van de pijp zorgvuldig worden ontworpen om turbulentie bij de verwachte luchtdoorstoom en afgestemde frequentie te minimaliseren. Dual Flare zorgt ervoor dat de relflexpoort lineair en effectief blijft werken, om de prestaties in het laag op een aanzienlijk hogere volume te brengen dan anders het geval zou zijn.

   SMC Soft Magnetic Compound (SMC) is een gecoat magneetgranulaat dat in elke gewenste vorm kan worden samengeperst. SMC heeft vele voordelen, en wanneer het in een magneetmotor van een luidspreker wordt gebruikt. De ongebruikelijke combinatie van een zeer hoge magnetische permeabiliteit en zeer lage elektrische geleiding van SMC is precies wat er nodig is voor magneetsystemen in luidsprekerunits, omdat het leidt tot een aanzienlijke verlaging van elektro-akoestische vervorming.

   SMC werkt voornamelijk door het minimaliseren van wervelstromen in het poolstuk van het magneetsysteem, hetgeen vervorming vermindert. SMC verbetert ook de lineariteit van de flux in het magneetsysteem, waardoor magnetische hysterese wordt verminderd. Al deze voordelen van SMC samen geven een aanzienlijke subjectieve vermindering van de maskering van microdetaillering en kleuring.

   HYBRID TWEETER SOFT DOME

   De nieuwe, unieke lichtgewicht soft dome tweeter van 29 millimeter is afgeleid van de CALLISTO C en biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van de tweeters die in de MK1 serie werden gebruikt. De relatief kleine toename in diameter ten opzichte van de vorige 28 millimeter resulteert in een flinke toename in het afstralende oppervlak van de dome. Dit betekent lagere vervorming, hogere belastbaarheid en de mogelijkheid om op lagere frequenties te werken.

   Het gebruik van dezelfde 29 millimeter soft dome tweeter in alle zes de modellen in de OPTICON MK2 serie geeft consistentie in het klankmatige karakter en in het afstraalgedrag. De soft dome tweeter van de MK2 maakt het mogelijk om lagere overnamefrequenties - zelfs tot 2 kHz - toe te passen, zonder het risico van vervorming en beperking van de belastbaarheid.

   HYBRIDE TWEETER De OPTICON 8 MK2 gebruikt een nieuw hybride tweeterontwerp dat de 29 millimeter soft dome tweeter combineert met een speciaal vervaardigde bandtweeter van 17 x 45 millimeter. Beide zijn gemonteerd op een gegoten aluminium frontplaat die voorzien is van reliëf dat de afstraling verbetert.

   De bandtweeter begint te werken vanaf 10 kHz en hoger, precies waar de werking van de dome tweeter langzaam begint af te vallen en meer richtingsgevoelig wordt. De bandtweeter zorgt er niet alleen voor dat het frequentiebereik wordt verhoogd tot 30 kHz, maar draagt er ook aan bij dat de horizontale afstraling breder is dan anders het geval zou zijn.

   De nieuwe hybride tweeter biedt het beste van twee werelden - de helderheid, snelheid en dynamiek van een dome tweeter, en de grote detaillering in de hoogste frequenties en de satijnzachte finesse van een bandtweeter.

   De hybride tweeter is tussen de ver uit elkaar geplaatste woofers gemonteerd, met name om de hoge frequenties op de typische oorhoogte van een zittende luisterpositie te brengen. De uit elkaar geplaatste woofers zorgen echter ook voor een gelijkmatigere koppeling van de lage tonen met de luisterruimte.

   WOOFER De OPTICON 8 MK2 combineert twee 20-centimeter woofers met houtvezelconus met een 16,5 centimeter middentoner - allen voorzien van ons gepatenteerde SMC magneetsysteem.

   Elk onderdeel van de luidsprekerunits is zorgvuldig ontworpen voor een positieve bijdrage aan ideale prestaties. De conussen zijn gemaakt van een mix van papier en houtvezels die opbreekresonanties tot een minimum beperken en de en de woofers hun karakteristieke kleur geeft. De conus eindigt in een rubberen rolrand die werd gekozen om zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan de conus vrij bewegen met zeer weinig dempende effecten.

   Het chassis van elke luidsprekerunit is gemaakt van gegoten aluminium, dat een zeer hoge stijfheid heeft en nauwelijks resoneert, maar ook vrijwel geen verstoring van het magnetische veld rond de magneetmotor geeft. Het mechanische ontwerp van het chassis is specifiek ontwikkeld voor een zo laag mogelijke luchtweerstand, maar ook voor een zo strak mogelijke verbinding met de luidsprekerbehuizing.

   De magneetmotor van de OPTICON 8 MK2 bestaat uit een grote ferrietmagneet rond een poolstuk dat volledig gemaakt is van het unieke materiaal SMC. Het poolstuk en de ferrietmagneet zijn gefixeerd tussen twee weekijzeren platen om zo het juiste magneetveld voor de spreekspoel te creëren.

   Tijdens het ontwerpproces van de luidsprekerunits lag de focus voortdurend op DALI's geluidsprincipes van lage verliezen, lage vervorming en weinig kleuring. De ideale luidsprekerunit speelt alleen wat de versterker hem opdraagt, met niets erbij en niets eraf, en bij DALI streven we ernaar om luidsprekerunits te ontwerpen die dit ideaal zo dicht mogelijk benaderen.

   BEHUIZING De behuizing van de OPTICON 8 MK2 is ontworpen om stijfheid te optimaliseren en om paneelresonanties tegen te gaan. De 25 millimeter dikke frontplaat vormt een zeer rigide basis voor de luidsprekerunits. Deze vloerstaande luidspreker heeft een extra inwendige versteviging om stijfheid te garanderen en paneelresonanties vrijwel te elimineren.

   De OPTICON 8 MK2 is voorzien van gegoten aluminium voetbeugels die ofwel kunnen worden voorzien van zwart verchroomde vloerspikes ofwel, wanneer ze op gevoelige vloeroppervlakten worden geplaatst, van vibratie-dempende stootkussentjes. Gereedschap voor het monteren van de voetbeugels en de spikes wordt meegeleverd.

   De vervaardiging van de OPTICON MK2 serie vindt nog steeds plaats in de DALI fabriek in Denemarken. Onze eigen houtbewerkings-afdeling doet alles, van het zagen en frezen vanher MDF tot het installeren van de luidsprekerunits en de wisselfilters. De definitieve test en kwaliteitsgoedkeuring worden ook door onze eigen productielijnen uitgevoerd.

   Specificaties

   EAN
   5703120111513
   Fabrieksgarantie
   5 jaar
   Kleur
   Zwart
   Hoogte
   114.1000 CENTIMETER
   Breedte
   24.1000 CENTIMETER
   Diepte
   4.5000 CENTIMETER
   Gewicht
   34.00 kilogram
   Merk
   Dali
   Model
   OPTICON 8 MK2
   Dali Opticon 8 MK2 Tobacco Oak - Zuilspeaker
   € 1.799,-
   Dali Opticon 8 MK2 Tobacco Oak - Zuilspeaker
   Informeer naar de beschikbaarheid
   Toevoegen aan winkelwagen

   Recent bekeken

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »